Ottomattan

43 ottomattan 800

Expåras "Ottomattan"® har utvecklats speciellt till hoppning och dressyr. Mattan dränerar mycket bra samt ger naturlig dämpning underifrån utan att ge vika eller bli "studsig". Mattan finns i varianter för både inom- och utomhusbruk.

Håller topplagret stabilt

Strukturen på "Ottomattan"® håller topplagret stabilt och på plats. Pluggar på "Ottomattan"® hindrar att topplagret förflyttar sig. Risken att hästarna halkar blir mindre. Säkerheten vid snabba och små vändningar är därför större med en ridbanematta.

Effektiv vattendränering (utomhus)

Hålen i mattan gör att vatten dräneras mycket snabbt. Mattans undersidor fungerar som rännor där vattnet kan rinna igenom. Banan kan användas direkt efter en eller flera regnskurar.

Håller bärlagret fuktigt

Mattan har små kupor som både håller och isolerar vatten. Mattan kan lagra upp till 4 liter per kvadratmeter, plus att den avskiljer allt vatten utöver 4 liter per kvadratmeter.

Optimal dämpning
Jul 2008 038

Mattan är konstruerad för att ge lagom med dämpning, vilket är speciellt viktigt vid hoppning och dressyr. "Ottomattan"® skonar både hästens leder och ben, samt ger en naturlig känsla i ridningen. Hästarna rör sig väldigt elegant och spänstigt.

Ingen resning av mattan

Undersidan av mattan är konstruerad så att den sitter förankrad i makadamen. De diagonala spalterna hindrar makadamen från att flytta sig och vandra uppåt. Stenar kan inte komma upp.

Lätt att installera

En matta är 83 x 120 cm (ca 1 kvadratmeter), är 38 mm tjock och väger ca. 22 kg. Mattan är enkel att lägga ut själv.

Garanti

Ridbanemattan består av ett 4 cm tjockt hög-elastiskt gummiplastgranulat som håller i 70-90 år. Mattan består av återvinningsbara material som är godkända av det tyska miljöcertifikatet "Blå ängeln". På grund av materialets höga kvalitet ges det en garanti på 5 år.

OTTOMATTAN RIDHUS

Expåras "Ottomattan®-Ridhus"är framtagen för hoppning och dressyr i ridhus. Mattan är fuktighetsbevarande eftersom den till skillnad från mattan för utomhusridbanor inte har några hål.

 otto ovansida  otto ovansida ute
Ottomattan för ridhus 
Ottomattan för utomhus